هوای سرد و تغییر در الگوهای آب و هوا می تواند بر عملکرد خودروی شما تأثیر بگذارد. همانطور که ماه شهریور کم کم به پایان می رسد هوا هم رفته رفته سردتر می شود و این یعنی زمان آن رسیده که ماشین خود را برای فصل های پاییز و زمستان آینده آماده کنید.

فصل پاییز، بهترین زمان برای آماده کردن خودرو در سرمای سختی زمستان است. هوای سرد حفظ چسبندگی لاستیک ها را دشوارتر و شیشه جلو را در برابر ترک ها بی دفاع تر می کند.

در ادامه 10 نکته کلیدی آماده سازی خودرو برای پاییز یادآوری می کنیم تا با رعایت آن ها از زمستان سخت براحتی عبور کنید:

1. بررسی تسمه ها و شیلنگ ها:
ترک، نشتی و فرسودگی خوراک تسمه ها و شیلنگ ها به علت داغ شدن بیش از حد آن ها است. اگرچه این اتفاق معمولاً در تابستان رخ می دهد، اما می تواند در هر زمانی از سال از جمله در ماه های سردتر نیز اتفاق بیافتد. بنابراین زمانی که متوجه مشکلی در این قطعات شدید، برای برطرف کردن آن حتما سری به مکانیک بزنید.

2. بررسی سطوح مایعات خودرو:
مهمترین نکته مراقبت از خودرو و در عین حال ساده ترین آن، این است که همیشه مایعات خودرو را (از قبیل ضد یخ، روغن موتور، روغن ترمز یا مایع شیشه شوی) قبل از زمستان چک کنید و در صورت کم بودن آن، به سادگی آن ها را پر کنید. 

مایع شیشه شوی --------> برای حفظ دید؛
مایع گیربکس --------> برای خنک سازی دمای موتور؛
روغن ترمز --------> برای روان کننده پدال ترمز و عملیات ترمز گیری؛
و مایع هیدرولیک --------> برای کارکرد خودرو بسیار مهم هستند.

3. بررسی تایرها:
شامل الگوی آج از نظر سایش، فشار باد و وضعیت کلی لاستیک خودرو می باشد. 

با جا به جا کردن مناسب لاستیک ها، لاستیک به طور یکنواخت فرسوده می شوند که باعث عمر طولانی تر لاستیک خواهد شد.
فشار هوای داخل لاستیک ها را بررسی کنید زیرا هوای سرد به دلیل تراکم بالای مولوکول های هوا، بر فشار باد لاستیک ها تأثیر می گذارد و باعث از دست دادن سریع هوای لاستیک ها می شود.
اگر کم کم به زمان تعویض لاستیک نزدیک می شوید، پاییز بهترین زمان برای تعویض تایرها می باشد.
در آخر اگر در مکان های جغرافیایی سردسیر و کوهستانی زندگی می کنید، حتما باید به فکر لاستیک زمستانی برای خودرو باشید.

4. برای هوای سرد آماده شوید:
با سردتر شدن هوا، با ذخیره نمودن اقلام زیر در وسیله نقلیه، برای شرایط اضطراری کنار جاده آماده باشید:
دستکش
یخ شکن و زنجیر چرخ
پتو
جعبه کمکهای اولیه
کابل های جامپر
چراغ قوه و ... .

5. بررسی روغن:
روغن خودرو را در بازه زمانی توصیه شده در دفترچه راهنمای خودرو (بسته به نوع مدل و رانندگی) تعویض کنید. قبلاً توصیه می شد که روغن خود را هر ۵۰۰۰ کیلومتر تعویض کنید، اما به دلیل ساخت موتورهای مدرن و استفاده از روغن های مصنوعی، این مدل تغییر کرده است. اگر حودروی شما دارای سیستم مانیتورینگ روغن است، می توانید از این دستگاه به عنوان راهنما استفاده کنید.

6. بررسی بخاری خودرو و تیغه های برف پاک کن:
با سرد شدن هوا، مطمئن شوید که بخاری و وسیله گرمایشی خودرو و شیشه پاک کن خودرو به درستی کار می کند. رانندگی با شیشه جلوی مه گرفته در موقع بارندگی غیرعاقلانه و ناایمن است. از آنجایی که رانندگان معمولاً در پاییز و زمستان از برف پاک کن های خود بیشتر استفاده می کنند، تعویض و تعمیر آنها در پاییز اغلب عاقلانه است. 

7. بررسی ترمزها:
چک کردن ترمزهای خودرو قبل از ورود به فصل پاییز و زمستان برای داشتن یک رانندگی ایمن بسیار مهم است. هوای سرد مشکلات ترمز را تشدید می کند، زیرا جاده ها در برف و یخ بسیار لغزنده می شوند. به صداهای غیرمعمولی خودرو گوش دهید زیرا ممکن است نشان دهنده خرابی لنت ترمز باشد.

8. تعویض فیلترهای هوای موتور:
به توصیه کارشناسان خودرو، بایستی فیلترهای هوای موتور خودرو را دو بار در سال تعویض کنید. یک بار در بهار و بار دیگر در پاییز. عدم انجام این کار می تواند جریان هوا را محدود کند، که منجر به افزایش مصرف سوخت، افزایش آلاینده ها و کاهش عملکرد رانندگی خودرو شما می شود.

9. بررسی چراغ ها:
چراغ‌های جلو، چراغ‌های عقب، چراغ‌های ترمز و فلاشرها، تضمین می کنند که سایر رانندگان، خودروی شما را حتی در آب و هوای بد و مه آلود، در جاده می بینند. در مسافرت ها و جاده های برون شهری، حتما دو عدد لامپ زاپاس را در خودرو در مواقع سوختن لامپ و عدم دسترسی به فروشگاه های لوازم یدکی، ذخیره نمایید.

10. بررسی باتری خودرو:
باتری خودرو برای روشن کردن وسیله نقلیه شما حیاتی است و مهم است که قبل از فرا رسیدن فصول سرد سال، آنها را از نظر شارژ و علائم خرابی به طور دقیق بررسی نمایید. 

نکات ساده فوق در مراقبت از خودرو برای رانندگی در زمستان بسیار مهم هستند.