در طول زمان ترمزهای خودرو مستعد فرسودگی هستند و طول عمر آنها به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نحوه مراقبت از آنها و وضعیت جاده ای. در واقع ترمزهای خودروها برای عملکرد موثر نیازمند نگهداری و تعمیر (نت) منظم هستند، باید برنامه بازدید منظمی برای بررسی وضعیت سیستم ترمز و رفع هر گونه مشکل برنامه ریزی کرد.

در ادامه به 4 نشانه کلیدی خرابی سیستم ترمزها که نیازمند بررسی متخصص می باشد، می پردازیم:

1. لنت های فرسوده
لنت های فرسوده یک خطر بزرگ پنهان برای راننده و سرنشینان خودرو به شمار می آید. از جمله نشانه های آن:
صدای جیغ بلند و لرزش پدال ها (نشانه فرسودگی لنت ترمز خودرو و نیازمند بررسی).
کاهش قدرت چسبندگی ترمز دستی (نشانه آن این است که برای کشیدن ترمز دستی باید نیرویی بیش از حد معمول استفاده کنید).
این نکته حائز اهمیت است که نباید آنقدر صبر کنید تا میزان خوردگی لنت ها در آستانه تمام شدن برسند و سپس اقدام به تعویض آنها نمایید زیرا اولا معمولا میزان خوردگی لنت ها با هم برابر نمی باشند و ثانیا وقتی میزان خوردگی لنت ها خیلی زیاد می شود، کارآئی ترمز نیز کاهش می یابد.

2. صداهای عجیب و ارتعاشات خودرو
یک قاعده کلی در مورد خودرو این است که صداهای مختلف خودرو نشان دهنده مشکلات پنهان آن است به خصوص در مورد سیستم ترمزها. صداهای ناهنجاری از قبیل: خرخرهای تند، جیغ و ضربه زدن. به ‌عنوان مثال:
ساییدن‌های خشن هنگام فشار دادن پدال ترمز نشان دهنده خراشیده شدن فلز کالیپر بر روی فلزات روتور است.
نشانه بعدی ضربان و لرزیدن خودرو به علت ایرادات فنی ترمزهاست. البته که مسائل مختلف دیگری مانند تراز نبودن لاستیک ها نیز می تواند باعث لرزش ترمز ها و دیگر قطعات خودرو شوند که نیازمند بررسی تعمیر کار ماهر و یا متخصص لاستیک می باشد. 

3. کشیده شدن خودرو
ترمزها در شرایط خوب و معمولی، هنگام کاهش سرعت یا توقف، جهت خودرو را تغییر نمی دهند. اگر خودرو هنگام توقف به سمت چپ یا راست مایل شود و به اصطلاح کشیده شود، ممکن است نشان دهنده این باشد که یکی از قسمت‌های سیستم ترمز فرسوده‌تر از قسمت دیگر است.
البته کشیده شدن فرمان همیشه نشان دهنده مشکل ترمز نیست. عواملی از قبیل باد نامناسب یا فرسودگی لاستیک‌ها، بالانس نامناسب یا مشکل در سیستم تعلیق خودرو و یا مشکل در شاسی خودرو شما باشد. بنابراین اگر خودرو شروع به کشیدن فرمان کرد، باید از یک متخصص لاستیک بخواهید تایرها و سایر قطعات خودرو را نیز بازرسی کند.
این مشکل ممکن است در ابتدا جدی به حساب نیاید، اما اگر ایردات کوچک حل نشود، ممکن است مشکلات  بزرگتری را در بعدا برای شما به وجود بیاورد.

4. رفتار پدال ترمز
علاوه بر لرزش و کوبیدن پدال خودرو، نشانه های دیگر خرابی ترمز، پایین بودن یا بالا بودن پدال ترمز می باشد.
پائین بودن پدال ترمز، به معنی نرمی پدال که قبل از درگیر شدن ترمزها عملا به ته می‌رسد، که نشان دهنده لنت‌های فرسوده یا وجود مشکل در سیستم هیدرولیکی، نشت هوا در لوله‌ها و پمپ ترمز، یا نشت روغن ترمز می باشد.
و نقطه مقابل ایراد فوق، بالا بودن پدال ترمز است، یعنی با نیروی بیش از حد معمول به پدال سخت فشار وارد کنید. که در اصل شما نباید برای ماهش سرعت یا ترمز کردن بیش از اندازه تلاش کنید.

با توجه به گفته های فوق، به این نتیجه می رسیم که باید هنگام رانندگی به وسیله نقلیه خود توجه کنیم تا بتوانیم هر گونه نقص را شناسایی و با انجام سرویس های دوره ای، تعویض روغن ها، لنت ترمز و خرید لاستیک جدید از تحمیل هزینه های زیاد جلوگیری کنیم و با یک رانندگی ایمن بتوانیم از خودرو خود استفاده نماییم.